ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

je suis Grec ! (παρόλο που δεν μπορώ να πω ότι νιώθω και καμιά φοβερή υπερηφάνεια γι αυτό…)

Ούτε το blog έχει πολιτική χροιά  ούτε ο υποφαινόμενος έχει τις δεξιότητες του πολιτικού σχολιαστή. Όμως κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία πήρα την απόφαση να παραβλέψω τα προηγούμενα και να προσπαθήσω – πιέζοντας πολύ τον εαυτό μου –να περιγράψω τις σκέψεις μου  όταν την αντίκρισα. Και η δυσκολία δεν έχει να κάνει τόσο με το  ατροφικό κέντρο λόγου του εγκεφάλου, όσο με την τιτάνια προσπάθεια τιθάσευσης του θυμικού ώστε να μπορέσει συγκροτηθεί η λογική για να αποδώσει  τα σημαίνοντα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την αφορμή για την παραπάνω υπέρτατη έκφραση του φαρισαϊσμού και της υποκρισίας από τους υπερευαίσθητους ηθοποιούς – ανδρείκελα της παγκόσμιας καθεστηκυίας τάξης των αγορών που με τόση ζέση υπηρετούν : Την κατάπτυστη, αντιδημοκρατική, άνανδρη, αποτρόπαια, αποκρουστική, τρομακτική,…και δεν ξέρω πόσα άλλα επίθετα θα μπορούσα να επιστρατεύσω για να περιγράψω την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo με τις γνωστές συνέπειες. Αυτό- μόνο εκείνοι με τις μαυρισμένες ψυχές, ανεξάρτητα από θρησκεία, χρώμα και ιδεολογία  – θα μπορούσαν να το αμφισβητήσουν. Όμως υπάρχει και η άλλη διάσταση που βρίσκεται πολύ πιο πίσω από το μέτωπο  αυτής της θλιβερής κουστωδίας των  ηγετών.; Ποιός δημιούργησε την τρομοκρατία: Ποιοί είναι αυτοί οι λίγοι που – με τη στήριξή τους –  ευδαιμονούν σε βάρος των υπολοίπων; Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν δεχθεί χώρες που σε κάποια φάση της ιστορίας τους,  είτε έχουν εξανδραποδίσει, είτε έχουν υποτάξει, είτε έχουν εκμεταλλευθεί   λαούς,  είτε έχουν καταπιέσει μειονότητες από αυτούς στο εσωτερικό τους; Και για να έρθουμε στο συγκεκριμένο, είναι το ίδιο να σατιρίζεις τον Πάπα – ως σύμβολο εξουσίας – σε μια χώρα που η πλειονότητα είναι καθολικοί και το ίδιο να κοροϊδεύεις – άκομψα και θα έλεγα και χυδαία- μια καταπιεσμένη μειονότητα; Αφού λοιπόν το περιοδικό καθόρισε την τακτική του για να πουλάει με αυτόν τον τρόπο σε αυτήν τη χώρα, τα  θύματα πλήρωσαν την πολιτική της χώρας τους σε συνδυασμό με  τις επιλογές του marketing της συγκεκριμένης επιχείρησης.  Γι αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι  je suis Charlie.

Ωραία  όλα αυτά με μια δράκα θυμάτων της τρομοκρατίας για τα οποία όλη η κίβδηλη ευαισθησία των αρχόντων της  Ευρώπης έδειξε τόσο ενδιαφέρον.  Όμως ούτε η τρομοκρατία έχει μόνο μία μορφή, ούτε ο  θάνατος είναι μόνο βιολογικός! Υπάρχει άραγε τίποτε πιο ευτελές από  το θάνατο της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού, που τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνει από τα συνεχή, άθλια και ύπουλα τρομοκρατικά χτυπήματα από όλους αυτούς τους εθελόδουλους που τυφλά υπηρετούν τα άνομα συμφέροντα των φιλάργυρων σαρδανάπαλων της παγκόσμιας  κερδοσκοπίας.; Θα μου πείτε βέβαια αυτός ο αξιοδάκρυτος “κυρίαρχος λαός” δεν φέρει ουδεμία ευθύνη; Ας πούμε λοιπόν ότι πληρώνει τις επιλογές του για το ποιόν. της πολιτικής και των πολιτικών, που εδώ και δεκαετίες δημιούργησαν μια προβληματική τριτοκοσμική “δημοκρατία” στηριγμένη στη “λαμογιά”, την αναξιοκρατία, την ατελέσφορη ανάπτυξη, και τις χίλιες δυο άλλες γνωστές σε όλους στρεβλώσεις, που οδήγησαν σε αυτό το μόρφωμα που κατά κοινή παραδοχή βρίσκεται στον  αντίποδα αυτού που ονομάζεται εύρυθμο και ευνομούμενο κράτος.  Αυτά σε ότι αφορά τα εσωτερικά μας.  Όμως το βάρος της σημερινής κατάντιας μας αφορά την διεθνή οικονομική συγκυρία, την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των δανειστών, το αποτυχημένο πείραμα του ευρώ που πρώτοι εμείς, ως ο πιο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, πληρώνουμε τόσο σκληρά τις παρενέργειές του! Και τίποτε από τα προαναφερθέντα δεν ήταν δική μας  επιλογή όπως βέβαια δεν ήταν επιλογή μας και η χρεοκοπία. Αν 2 εκ. βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για 12 νεκρούς και μαζί με αυτούς και όλοι οι άρχοντες της Ευρώπης, τότε αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να γίνει για 10 εκ. νεκροζώντανους Έλληνες; Τι ωραία που θα ήταν ως απάντηση, να βγαίναμε ΟΛΟΙ στους δρόμους για να διατρανώσουμε. σε όλους αυτούς τους ιησουίτες ότι:

je suis Grec!.

Και για αυτό είμαι απολύτως σίγουρος. Το νιώθω καθημερινά μαζί με όλους εσάς στο πετσί μου.

 

Advertisements
Κλασσικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s