ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτέλους! Μετά από πέντε μήνες λυσσαλέων μαχών η Γερμανία παραδόθηκε.

 

 

Η μικρή Ελλάδα πρόσθεσε πάλι μια λαμπρή σελίδα στην ένδοξη ιστορία της. Παρόλο που ο αγώνας ήταν άνισος η Ελληνική ψυχή μίλησε ξανά. Η αντίσταση που προέβαλε μια χούφτα Ελλήνων στις παράλογες απαιτήσεις των αριθμητικά υπέρτερων Γερμανών και των συμμάχων τους, ήταν σθεναρή και καλά οργανωμένη. Μαχόμενοι με θάρρος και αποφασιστικότητα, καθοδηγούμενοι από την ευφυΐα, τη διορατικότητα και την τόλμη των στρατηγικών μυαλών των ηγετών τους κατάφεραν να κάμψουν το ηθικό των αντιπάλων τους και να διαρρήξουν το αρραγές τους μέτωπο.  Το οικονομικό Δ’ Ράιχ υπέστη ανεπανόρθωτο πλήγμα. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για πύρρειο νίκη. Η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας μετά τον θρασύτατο οικονομικό στραγγαλισμό που υπέστη από τους  εισβολείς παραμένει τραγική.

Ιδού το επίσημο πολεμικό ανακοινωθέν:

«Τα γεγονότα, τα οποία ανεμένοντο από ημερών ήρξαντο να εξελίσσωνται ραγδαίως από της αυγής της σήμερον 13/7/2015.  Ισχυραί γερμανικαί δυνάμεις, εφωδιασμέναι με τα πλέον σύγχρονα πολιτικά και οικονομικά μέσα εκβιασμού και υπό την καθοδήγησιν του στρατάρχη φον Σόιμπλε, προσέβαλαν  από της πρωίας της σήμερον επανειλημμένως τας θέσεις μας, την τιμήν μας , την υποληψίν μας και την αξιοπιστίαν μας. Αι δυνάμεις μας, αι διατεθειμέναι επί του μετώπου τούτου με τα περιωρισμένα μέσα των, διεξήγαγον σκληρότατον αγώνα κατά των παρανοϊκών  και αυθάδικων απαιτήσεων των εκβιαστών. Σημειωτέον ότι τες θέσεις αμύνονταν μόνον Ελληνικαί δυνάμεις λίαν περιωρισμέναι , ενώ παρά το πλευρόν τους ίσταντο και ορισμένοι Γάλλοι σύμμαχοι.
Η επιτελική μας ομάς αντιτάσσοντας εις την βίαν του επιδρομέως τόλμην και ευφυΐαν και μαχόμενη λυσσαλέα  υπό την σημαίαν της υπερτάτης Δικαιοσύνης,  επέτυχε περιφανή και σαρωτική νίκην.
Όμως παρά την άτακτον φυγήν των αντιπάλων μας,  αι απώλειαί μας ήσαν ανάλογοι προς το μέγεθος και την σφοδρότητα του τρομερού αγώνος. Δια τούτον έχομεν πλέον περιέλθει εις εξαιρετικά δυσμενήν οικονομικήν κατάστασιν.

Παρόλα ταύτα η Ελλάς, η οποία ποτέ κατά το ένδοξον παρελθόν της δεν ατιμάσθη, είναι νομοτελειακά βέβαιον ότι θα αναγεννηθεί κάποτε, όπως ο φοίνικας,  εκ της τέφρας της.»

Αμήν.

 

Advertisements
Κλασσικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s